Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui. Două scanere cu raze X au fost instalate la Biroul Vamal de Frontieră Albiţa pentru a controla mărfurile

Vaslui. Două scanere cu raze X au fost instalate la Biroul Vamal de Frontieră Albiţa pentru a controla mărfurile.

Marți au fost inaugurate două scannere cu raze X la Biroul Vamal de Frontieră Albiţa, pentru controlul mărfurilor. Acest pas vine în sprijinul celei mai aglomerate vămii de la granița cu Republica Moldova, dotându-se cu un echipament pentru autoturisme și unul mobil pentru camioane.

Aceste două aparate se alătură celui deja funcțional de aproximativ două săptămâni la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiulești din județul Galați.

Marcel Boloș, ministrul finanțelor, și Marcel Mutescu, președintele Autorității Vamale Române, au fost prezenți la ceremonia de inaugurare a echipamentelor de control de ultimă generație în Vama Albița, cel mai important punct de trecere a frontierei din Estul Uniunii Europene. Aceste echipamente sunt destinate verificării autovehiculelor și camioanelor.

Citește și La Iași va avea loc concursul internațional Elite Musicians

Proiectul amplu, crucial pentru asigurarea securității, eficienței și bunei desfășurări a activității în vămile românești, este finanțat integral din fonduri europene, conform declaratiilor Ministrului Finantelor, Marcel Boloș.

„Urmărim ca să consolidăm capacitatea instituţională şi administrativă a Autorităţii Vamale de a combate frauda fiscală, de a combate contrabanda, traficul de droguri, fiind implicaţi în acest proiect atât Ministerul Finanţelor, cât şi Autoritatea Vamală, prin personalul propriu”, a declarat Marcel Boloș.

Următoarea vamă care va fi dotată cu un asemenea echipament performant este Vama Siret, iar punerea în funcţiune a noii aparaturi este programată pentru luna august.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....