Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Universitatea ”Cuza” prezentă în Finlanda

Universitatea ”Cuza” prezentă în Finlanda. În perioada 4 – 7 iunie 2024, a avut loc conferința anuală și adunarea generală a Grupului ,,Coimbra”. Eveniment găzduit de Universitatea din Turku şi Universitatea Åbo Akademi din Finlanda. Universitatea ieșeană a fost reprezentată de o delegație formată din 9 persoane, condusă de rectorul universităţii, prof. univ. dr. Liviu-George MAHA. Acesta a inclus reprezentanți ai celor opt grupuri de lucru tematice ale Grupului: 

,,Education Innovation”, ,,Doctoral Studies”, ,,Heritage”, ,,STEM”, ,,Social Sciences and Humanities”, ,,Academic Exchange and Mobility”, ,,Employability” și ,,Research Support Officers”.

Citește și: Studenții de la UAIC au dezvoltat o aplicație mobilă pentru „eficientizarea transportului în municipiul Iași pentru creșterea calității vieții”

Tematica ediției 2024 a conferinței anuale a Grupului a fost ,,Research and Education – Most Impactful Together”. În cadrul evenimentului au fost organizate o serie de workshop-uri pe teme precum ,,Decolonizing the University, Good Practices in Science Communication”, paneluri de discuţii pe teme legate de educație și cercetare (,,Research and Education at the core of the knowledge factory”), o sesiune deschisă privind alianțele de  universități europene (,,Synergies between education and research: what can we learn from the Alliances?”), dar şi o prezentare de exemple de bune-practici ale comunităţii în mediul academic din universitățile gazdă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...