Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: O nouă oportunitate de a face drumeții

O nouă oportunitate de a face drumeții. Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) invită iubitorii de drumeții să exploreze un nou traseu montan recent amenajat, marcat și omologat în comuna Asău, atât în Munții Tarcău-Goșmanu, cât și în Munții Ciucului. Acest traseu, cu dificultate crescută, are aproximativ 29,5 km. Acesta începe din incinta Mănăstirii Stirigoi (comuna Zemeș), ajungând până în centrul comunei Asău. Este marcat cu bandă galbenă și poate fi parcurs în 9-10 ore. Acesta fiind accesibil în toate anotimpurile și potrivit pentru MTB (Mountain Bike). Principalele atracții includ comuna Asău, Culmea Runcu Stânelor și Mănăstirea Stirigoi.

Vezi și: După ploaie, în municipiu un trotuar s-a surpat, parcările au fost inundate și canalizările înfundate.

Pentru cei interesați, punctul de întâlnire pentru începerea traseului va fi în centrul comunei Asău, miercuri, 19 iunie 2024, la ora 8:00. Locurile sunt limitate, iar participanții trebuie să aibă o bună condiție fizică și experiență montană adecvată. Pentru mai multe informații și programare, se poate lua legătura cu Olivian Darie, inspector de specialitate în cadrul SPJPTCAS Bacău.

Detalii tehnice despre trasee și informații suplimentare despre turismul montan din județul Bacău pot fi găsite pe site-ul SPJPTCAS Bacău (www.turism-bacau.ro). Informații găsiți și pe pagina de Facebook a instituției și pe aplicația Visit Bacău.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....