Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: Fostul director al Serviciului de Ambulanță, condamnat la închisoare cu executare pentru corupție

Fostul director al Serviciului de Ambulanță, condamnat la închisoare cu executare pentru corupție. Fostul director al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, Dan Morenciu, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită continuată, de către Curtea de Apel Bacău. Recursul său împotriva deciziei Tribunalului Bacău a fost respins.

Mai mulți angajați ai SAJ Neamț, care au dat mită pentru a trece concursul de angajare, au primit pedepse cu suspendare. Ancheta DNA a început în 2022, când Morenciu a fost reținut sub suspiciunea de luare de mită. În perioada 2-18 mai 2022, Morenciu, prin intermediul unor subalterni, a pretins și primit sume de bani pentru a favoriza 22 de candidați la un concurs de angajare.

Vezi și: Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs.

În timpul perchezițiilor, Morenciu a fost prins în flagrant primind 40.000 de euro. Bani de la Elena Preda pentru angajarea a nouă persoane. Procurorii au descoperit că intermediarii reținuți au împărțit diferențele de bani între ei și membrii comisiei de examinare. În total, 13 inculpați, angajați ai SAJ Neamț și candidați la concurs, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției. Aceștia au acceptat pedepse cu suspendare între 1 an și 6 luni și 2 ani și 8 luni de închisoare.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....