Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

A fost promulgată legea pentru aprobarea contractului de finanțare în valoare de peste 600 de milioane de euro pentru Autostrada Moldova

A fost promulgată legea pentru aprobarea contractului de finanțare în valoare de peste 600 de milioane de euro pentru Autostrada Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri legea pentru ratificarea contractului de finanţare pentru Autostrada A7 România, în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă B, semnat între România şi Banca Europeană de Investiţii.

Contractul are o valoare de 600 de milioane de euro și vizează construirea Autostrăzii A7, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldova, care va traversa orașele Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău, Paşcani, Suceava și Siret.

Conform prevederilor legii, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii primește autoritatea și responsabilitatea deplină în implementarea proiectului Autostrada A7 România. De asemenea, Ministerul Finanţelor încheie un acord subsidiar cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. pentru stabilirea drepturilor și obligațiilor în implementarea proiectului și executarea contractului de finanțare.

Citește și La Centrul de Asistență Medico-Socială Bivolari și la pavilionul administrativ al DGASPC Iași vor fi instalate panouri fotovoltaice

Cheltuielile legate de proiect, inclusiv echivalentul în lei al împrumutului și alte fonduri publice alocate proiectului, sunt incluse în bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, conform sumelor aprobate anual prin legile bugetare.

Guvernul este autorizat să negocieze cu Banca Europeană de Investiţii amendamente la contractul de finanțare care nu cresc obligațiile financiare asumate de România față de bancă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...