Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

România are cea mai mare proporție de tineri neangajați și neînscriși în educație din UE

România are cea mai mare proporție de tineri neangajați și neînscriși în educație din UE. România are cea mai mare proporție de tineri din Uniunea Europeană care nu studiază și nici nu muncesc. Asta conform datelor Eurostat pentru anul trecut. Datele se referă la tinerii cu vârste între 15 și 29 de ani care nu sunt angajați și nu urmează studii. La nivel european, numărul acestor tineri a scăzut cu 0,5% față de anul anterior și cu 5% față de acum 10 ani.

Olanda are cea mai mică proporție de tineri neimplicați în educație sau muncă, doar 4,8%. Alte țări cu procente scăzute sunt Suedia, Malta și Slovenia, toate având sub 7%. România are cea mai mare proporție de tineri neangajați și neînscriși în studii, 19,3%, comparativ cu media europeană de 11,2%. Următoarele țări cu procente ridicate sunt Italia, Grecia și Bulgaria, cu aproximativ 14%.

Vezi și: Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași.

Ținta europeană pentru 2030 este ca doar 9% din tineri să nu fie implicați în muncă sau educație, obiectiv deja atins de o treime din statele membre.

La nivel european, mai multe femei tinere decât bărbați nu studiază și nu muncesc. Proporții de 12,5% pentru femei și 10% pentru bărbați. Cele mai puține femei neimplicate în muncă sau educație se află în Olanda, cu 5,6%, iar cele mai multe în România, cu 24,8%. În Estonia și Belgia, numărul femeilor în această situație este mai mic decât al bărbaților. Portugalia, Spania, Finlanda și Suedia au rate egale între genuri.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...