Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

PSD și PNL vor prezenta candidați proprii în alegerile prezidențiale

PSD și PNL vor prezenta candidați proprii în alegerile prezidențiale. PSD și PNL vor avea fiecare propriul candidat în alegerile prezidențiale din acest an. Deciziile au fost confirmate în cadrul reuniunilor liderilor celor două partide, care au analizat rezultatele scrutinurilor de duminica trecută.

Ambele partide au exprimat dorința de a continua guvernarea în actuala coaliție, fiind convinse că această colaborare poate funcționa chiar și în condițiile unei competiții pentru funcția de președinte. În același timp, președinții celor două partide nu au exclus colaborarea cu alte formațiuni politice.

Nicolae Ciucă s-a declarat deschis la sprijinul pentru politicile liberale, în timp ce Marcel Ciolacu a afirmat că PSD poate forma o altă alianță politică. Ciolacu a subliniat că nu va exista o reprogramare a următoarelor scrutinuri și că datele stabilite înainte de aprobarea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale rămân valabile.

Marcel Ciolacu a precizat că decizia de comasare a fost luată în cadrul coaliției. Alegerile pentru președinte vor avea loc pe 15 și 29 septembrie, iar alegerile generale pe 9 decembrie. Calendarul de alegeri este cel anunțat înainte de comasare și va fi menținut.

Vezi și: Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași.

Amânarea alegerilor prezidențiale

Liberalii, pe de altă parte, și-ar dori amânarea alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a menționat dificultățile apărute în activitatea didactică după scrutin, deoarece multe secții de votare sunt amenajate în unități de învățământ.

Nicolae Ciucă a subliniat că analiza președinților de filială și a analiștilor a evidențiat efectele negative asupra procesului de învățământ. În unele școli, procesul de învățământ nu a fost reluat corespunzător după alegeri. Este singura problemă care trebuie analizată, având în vedere că alegerile prezidențiale se suprapun cu începerea anului școlar.

Astfel, PSD și PNL își mențin decizia de a avea candidați proprii la alegerile prezidențiale, continuând în același timp colaborarea în cadrul coaliției de guvernare. Deși există diferențe de opinie privind calendarul electoral, ambele partide sunt dispuse să colaboreze pentru a asigura stabilitatea politică.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...