Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Despăgubiri în cazul inundațiilor

Despăgubiri în cazul inundațiilor. După trecerea furtunilor puternice, locuitorii din București și din toată țara evaluează daunele. În București, pompierii au intervenit în peste 500 de situații. Peste 200 de locuințe, gospodării și subsoluri au suferit pagube în urma furtunii recente. Bilanțul la nivel național este și mai sever.

Pentru cei care au asigurat locuințele, există posibilitatea de a fi compensați pentru daunele suferite din cauza calamităților naturale. Suma despăgubirilor poate fi considerabilă, cum ar fi cazul unui proprietar care a primit 400.000 lei pentru daunele cauzate locuinței sale anul trecut de vremea extremă – de patru ori mai mult decât în anii precedenți. În ultimii 10 ani, asigurătorii au plătit despăgubiri în valoare de 102 milioane lei pe baza polițelor facultative de asigurare a locuințelor, acoperind pierderile cauzate de furtuni și alte evenimente similare.

Vezi și: Ploile torențiale au provocat inundații în mai multe localități.

Pentru a primi despăgubiri, este esențial să aveți polițe de asigurare facultative, în plus față de cele obligatorii. Aceste asigurări facultative protejează împotriva unei game largi de riscuri naturale și alte pericole, inclusiv cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii sau inundații cauzate de defecțiuni la instalațiile de apă și canalizare.

Costurile pentru polițele facultative de asigurare PAD variază în funcție de tipul locuinței și suma asigurată. De exemplu, pentru o locuință din beton armat cu o sumă asigurată de 100.000 lei, prima de asigurare este de 130 lei pe an. Pentru o locuință de tip B, cu o sumă asigurată de 50.000 lei, prima anuală este de 50 lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...