Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Garda de Mediu a aplicat amenzi în valoare de 75.000 de lei

Garda de Mediu a aplicat amenzi în valoare de 75.000 de lei. În urma unei inspecții neplanificate pentru soluționarea unei sesizări referitoare la disconfortul olfactiv în zona Stației de Epurare Ape Uzate Dorohoi și localitatea Broscăuți, Garda Națională de Mediu din Botoșani a confirmat problemele semnalate. Stația de epurare și zona adiacentă prezintă un disconfort olfactiv cauzat de funcționarea acesteia. În plus, în râul Jijia, în aval de stație, s-au observat mirosuri neplăcute și apa prezenta o culoare albicioasă-opacă. Analiza indicătorilor de calitate a apelor uzate arată că valorile înregistrate depășesc limitele permise conform legislației în vigoare.

Vezi și: Pompierii au donat sânge pentru persoanele afectate de explozia de la magazinul de bricolaj.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani a constatat depășiri ale limitelor admise pentru

amoniu, fosfor total, detergenți, sulf și hidrogen sulfurat în efluentul Stației de Epurare Dorohoi,

influențând calitatea apelor râului Jijia.

În perioada februarie-mai 2024, au fost necesare reparații și schimbări de piese la Stația de Epurare Dorohoi pentru a asigura funcționarea corectă a tuturor etapelor de epurare.

În nota de constatare întocmită, au fost impuse 7 măsuri cu termene pentru remedierea deficiențelor identificate, iar o amendă în valoare de 75.000 lei a fost aplicată ca sancțiune contravențională pentru neregulile constatate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....