Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Consiliul Uniunii Europene a aprobat noua Lege privind Restaurarea Naturii

Consiliul Uniunii Europene a aprobat noua Lege privind Restaurarea Naturii. Astfel, toate statele membre trebuie să definitiveze planurile naţionale şi ariile vizate.

Legea impune restaurarea a 20% din habitatele terestre şi maritime ale Uniunii Europene până în 2030 și integral până în 2050. Aceasta vizează toate tipurile de habitate, inclusiv ecosistemele terestre, maritime, terenurile agricole, suprafeţele protejate și ecosistemele urbane.

Ținta principală a legii este atenuarea schimbărilor climatice și reducerea pericolului dezastrelor naturale. În același timp, legea vizează consolidarea securității alimentare. Până în 2030, statele membre trebuie să acorde prioritate siturilor Natura 2000, dar ulterior toate ariile vor fi incluse.

Vezi și: Infrastructură modernă de irigații în orașul Iași.

Uniunea Europeană trebuie să refacă habitatele

Conform calendarului și realităților fiecărui stat membru, Uniunea Europeană trebuie să refacă habitatele degradate în trei pași până în 2050. Primul termen este pentru 2030, când trebuie restaurate 30% din habitate, urmat de 60% până în 2040 și cel puțin 90% până în 2050.

Printre măsurile de restaurare se numără refacerea populației de insecte polenizatoare, a căror scădere amenință securitatea alimentară și biodiversitatea. Alte măsuri vizează terenurile agricole, inclusiv pășunile și terenurile arabile.

Statele membre trebuie să îmbunătățească cel puțin doi din cei trei indicatori propuși: populația polenizatorilor, stocul de carbon din sol și diversitatea peisagistică. Diversitatea peisagistică se referă la perdelele forestiere și delimitarea parcelelor cu arbori, tufişuri sau alte cordoane naturale.

Această lege reprezintă un pas crucial pentru protejarea și restaurarea naturii în Uniunea Europeană. Statele membre trebuie să colaboreze pentru a atinge obiectivele ambițioase stabilite pentru 2030 și 2050. Astfel, se va asigura un mediu mai sănătos și mai durabil pentru viitoarele generații.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...