Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Copii exploatați de reprezentanții unei fundații

Copii exploatați de reprezentanții unei fundații. Administratorul unei fundații din Botoșani și un angajat au fost reținuți, fiind propusă arestarea preventivă, pentru agresiuni fizice și psihice repetate, constrângere și exploatare prin muncă a mai multor copii. Administratorul îi obliga pe minori, sub amenințarea cu bătaia, să participe la servicii religioase ale unui anumit cult.

Felicia Mihai, de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, a explicat că, în urma dispariției unui adolescent dintr-o casă de tip familial, poliția a sesizat autoritățile pentru preluarea acestuia în regim de urgență. Evaluarea cazului a dezvăluit suspiciuni de abuz și alte nume de copii afectați. Psihologii și asistenții sociali au discutat cu toți copiii, concluzionând existența abuzului, și au sesizat poliția.

Vezi și: Garda de Mediu a aplicat amenzi în valoare de 75.000 de lei.

În prezent, copiii sunt în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență, unde beneficiază de îngrijire specifică. Evaluarea psiho-socio-familială a fiecărui copil continuă pentru a decide dacă se mențin măsurile de protecție în centrul de primire, dacă vor fi transferați în alte servicii rezidențiale licențiate ale DGASPC Botoșani sau reintegrați în familie. Alte trei persoane sunt sub control judiciar pentru 60 de zile.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....