Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

ANPC a emis un ordin pentru susținerea persoanelor cu dizabilități

ANPC a emis un ordin pentru susținerea persoanelor cu dizabilități. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a emis un ordin prin care operatorii din transportul public de persoane sunt obligați să asigure o informare clară și corectă despre accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități în mijloacele de transport, precum și în clădirile și spațiile asociate acestora. Afișarea acestor informații este impusă categoric companiilor care desfășoară servicii de transport rutier, feroviar, aerian și naval.

Vezi și: ANPC: Pui vopsiți, „împănaţi cu salmonella”.

Conform ordinului, operatorii sunt obligați să ofere asistență persoanelor cu deficiențe locomotorii pentru urcarea și coborârea din mijloacele de transport public. Asta la cerere explicită. Această măsură vine în sprijinul accesului egal al tuturor categoriilor de pasageri la serviciile de transport public. În acest mod contribuind la îmbunătățirea condițiilor de călătorie pentru susținerea persoanelor cu dizabilități.

Ordinul ANPC va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, asigurând astfel aplicarea rapidă a noilor standarde de accesibilitate și asistență în transportul public din România.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...