Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Plata pentru lucrătorii zilieri a fost ajustată în concordanță cu creșterea salariului minim

Plata pentru lucrătorii zilieri a fost ajustată în concordanță cu creșterea salariului minim. Începând cu 1 iulie 2024, angajatorii care utilizează zilieri vor trebui să suporte costuri mai mari pentru forța de muncă. Acestea ca urmare a majorării salariului minim brut pe ţară la 3.700 de lei. Această creștere va afecta direct remunerația zilierilor conform Legii nr. 52/2011 privind activitățile cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

Vezi și: ANPC a impus sancțiuni considerabile și a dispus închiderea unor săli de fitness.

Plata pentru lucrătorii zilieri a fost ajustată

Legea stipulează că remunerația brută pentru zilieri trebuie să fie cel puțin egală cu salariul minim brut pe oră, care va crește de la 19,960 lei la 22,024 lei. Costul total pentru angajatori include impozitul de 10% și contribuțiile la pensie de 25%, aplicate asupra remunerației brute orare.

Această ajustare va impune angajatorilor pentru lucrătorii zilieri să aloce resurse suplimentare pentru a acoperi noile cerințe legislative și creșterea salariului minim, reflectând o măsură guvernamentală de protecție a drepturilor salariale în contextul economic actual.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...