Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

A început Bacalaureatul

Bacalaureatul din acest an a început cu proba de evaluare a competențelor lingvistice, repartizarea făcându-se în ordine alfabetică. Candidații au susținut proba în funcție de limba aleasă: limba română, limba maternă sau limba modernă.

Evaluarea competențelor lingvistice și digitale s-a realizat pentru fiecare candidat de către doi profesori examinatori. Unul dintre acești profesori a fost cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă. Celălalt profesor a fost un cadru didactic de aceeași specialitate, din aceeași unitate de învățământ.

Pentru limba română, limba maternă și limba modernă, evaluarea s-a desfășurat conform normelor stabilite de Ministerul Educației. Candidații au avut parte de subiecte adaptate nivelului lor de pregătire.

Evaluarea competențelor digitale a urmat aceleași proceduri stricte, asigurând o examinare corectă și echitabilă. Fiecare candidat a fost testat pe cunoștințele și abilitățile dobândite pe parcursul anilor de studiu.

Vezi și: Peste 3.600 de elevi s-au înscris la examenul de Bacalaureat.

Majoritatea candidaților care au susținut proba de astăzi s-au declarat mulțumiți de subiectele primite. Ei au considerat că subiectele au fost corecte și bine structurate, reflectând materialele studiate.

Organizarea Bacalaureatului din acest an a fost atent planificată pentru a asigura un proces de evaluare eficient și echitabil. Profesorii examinatori și-au îndeplinit rolul cu profesionalism, contribuind la desfășurarea fără probleme a examenului.

Astfel, prima zi a Bacalaureatului a decurs conform așteptărilor, cu candidați mulțumiți de condițiile de examinare. Urmează alte probe care vor continua să testeze cunoștințele și abilitățile elevilor.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...