Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Cursuri pentru profesorii din Republica Moldova

Suceava: Cursuri pentru profesorii din Republica Moldova. În perioada 17 – 29 iunie a.c., Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează cursuri de perfecționare pentru profesorii de limba română din învățământul preuniversitar din Republica Moldova, în special pentru dascălii din zonele Bălți și Găgăuzia, anunță USV.

Potrivit sursei citate, România susține în mod activ procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Inclusiv în ceea ce privește modernizarea învățământului și adaptarea acestuia la normele și rigorile spațiului european al educației.

Citește și: Suceava: Incident între două profesoare încheiat la medicul legist

Astfel, în contextul acordurilor încheiate între Ministerul Educației din România și Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, un număr însemnat de cadre didactice de la gimnaziile și liceele din partea stângă a Prutului, din localități cu populație majoritară neromânească, vor avea ocazia să urmeze cursuri intensive de limba română.

Articolul complet pe: https://www.newsbucovina.ro/actualitate/388683/usv-organizeaza-cursuri-intensive-de-limba-romana-pentru-profesori-din-republica-moldova.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....