Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Opera Națională Română din Iași programează prima premieră a anului

Opera Națională Română din Iași programează prima premieră a anului.

Opera „Turandot”, de Giacomo Puccini, se va juca pe 29 iunie. Aceasta va începe de la ora 18:30, în Sala Mare. Cu o altă distribuție, pe 30 iunie, va avea loc tot în Sala Mare, de la ora 18:30.

Este pentru prima dată în istoria Operei Iași când teatrul liric ieșean prezintă celebra creație amintită cu toate elementele ei constitutive.

„Nu cred că puteam găsi o altă formă mai bună de a celebra Centenarul Puccini decât prin punerea în scenă. Pentru prima dată în istoria de 68 de ani a instituției, a operei Turandot, aceasta este ultima creație semnată de genialul compozitor italian.

Unul dintre mesajele pe care această operă le poartă în substraturi este acela că putem schimba lumea, prin iertare și dragoste. Este nevoie de o mare putere pentru a alege calea luminii, însă beneficiile unei astfel de alegeri sunt multiple. Ținând cont de cum muncesc toți colegii, din toate compartimentele, de modul în care se lucrează la repetiții, sunt foarte optimist că premiera cu care închidem stagiunea va fi un eveniment de mare impact”. A afirmat Andrei Fermeșanu, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași.

Citește și Noua stație de așteptare de la Palatul Culturii, în curs de amenajare

„Turandot” este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă a lui Friedrich Schiller. Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost completată de Franco Alfano. Aceasta a fost prezentată în premieră în 1926, la Teatro alla Scala din Milano, într-un spectacol dirijat de Arturo Toscanini. Spectacolele „Turandot”, de la finalul lunii, sunt ultimele din această stagiune. Aceasta vor avea loc la Opera Iași și se vor juca cu casa închisă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

Congres Internațional la USV Iași: Cercetători din...
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 22-24 noiembrie 2024, Palatul Culturii...