Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

CNAIR: Restricții de circulație pentru camioane în 15 județe

Restricții de circulație pentru camioane în 15 județe. În data de 20 iunie 2024, între orele 10:00 și 20:00, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va impune

restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată peste 7,5 tone

pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile din 15 județe din România.

Motivul principal constă în avertizările de caniculă de tip Cod Portocaliu și Cod Galben emise de Administrația Națională de Meteorologie. Aceasta, care prognozează temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic intens.

Aceste măsuri sunt fundamentate pe necesitatea protejării și conservării suprafețelor de drum asfaltate, pentru a preveni deformările ireversibile cauzate de traficul greu în timpul perioadelor de caniculă. Deformările pot compromite stabilitatea straturilor rutiere, necesitând intervenții costisitoare și timp îndelungat pentru remediere.

Citește și Ministerul Apărării Naționale anunță lansarea unei noi campanii de recrutare a rezerviștilor voluntari

Legiferate conform Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, restricțiile permit administratorului drumului să interzică temporar circulația vehiculelor grele în condiții meteorologice extreme, pentru a asigura siguranța rutieră și durabilitatea infrastructurii.

Excepțiile de la aceste restricții includ transportul de persoane, animale vii și produse perisabile, vehiculele implicate în situații de urgență sau ajutor umanitar, precum și utilajele CNAIR și cele utilizate în construcții pe drumurile naționale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...