Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Republica Moldova negocieri separate pentru aderarea la UE

Republica Moldova negocieri separate pentru aderarea la UE. Republica Moldova va negocia separat de Ucraina pentru aderarea la Uniunea Europeană, eliminând riscul blocării de către Ungaria. Aceasta se opune primirii Ucrainei în UE. Dacă cele două țări ar fi tratate împreună, o eventuală opoziție a Ungariei față de Ucraina ar fi afectat și Moldova.

Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relația cu Moldova, a explicat că, deși cele două state au fost tratate politic împreună, acum vor fi evaluate separat tehnic, pe baza meritelor și reformelor. Astfel, Moldova și Ucraina vor avea parcursuri distincte și pot să se integreze în UE fie împreună, fie separat.

Vezi și: Se deschid negocierile de aderare la UE cu Ucraina și Republica Moldova.

Mureșan a propus Uniunii Europene să creeze un fond de garantare a investițiilor comunitare în Moldova, similar cu cel pentru Ucraina. Acest fond ar stimula companiile europene să investească în Moldova, sprijinind astfel procesul de aderare și reducând influența Rusiei.

Investițiile europene ar contribui la dezvoltarea economică a Moldovei și ar consolida legăturile cu UE. Aderarea Moldovei la UE ar deveni mai realizabilă, Moldova avansând mai rapid pe drumul integrării europene. Sprijinul financiar și tehnic ar întări independența Moldovei și ar distanța-o de influențele rusești, contribuind la stabilitatea și prosperitatea regiunii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...