Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Peste 100 de locuri au rămas disponibile la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”

Peste 100 de locuri au rămas disponibile la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”. În urma probei scrise de admitere din 15 iunie la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, au promovat 244 din cei 249 de candidați. Aceștia au promovat cu medii între 5,50 și 9,30. Au fost disponibile 350 de locuri, inclusiv 6 destinate candidaților romi și minorităților. Peste 100 de locuri au rămas neocupate în urma probei scrise. Situația finală poate suferi ajustări în funcție de rezultatele evaluării medicale, unde candidații respinși vor elibera locuri. În total, s-au înscris peste 500 de candidați pentru sesiunea aprilie-iulie 2024, însă mulți nu au trecut de proba sportivă.

Alte școli MAI

Alte școli MAI din țară au confruntat și ele cu locuri neocupate după proba scrisă. De exemplu, la Şcoala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, din cele 1.340 de locuri scoase la concurs, au fost ocupate 1.228. La Şcoala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, din 300 de locuri disponibile, au fost ocupate 290. La Şcoala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea, din 240 de locuri, au fost admiși 260 de candidați, iar la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, din 302 locuri, au fost admiși 345.

Vezi și: Statuia lui Eminescu vandalizată la Cernăuți.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a subliniat că, după probele scrise din 15 iunie, au fost ocupate peste 90% dintre locurile disponibile la școlile de poliție, jandarmi și pompieri. În anul precedent, mai puțin de 60% dintre locuri au fost ocupate în școlile MAI. Evaluarea medicală a candidaților se desfășoară între 19 iunie și 12 iulie conform regulamentelor MAI, iar rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate până pe 19 iulie pe site-urile oficiale ale instituțiilor de învățământ.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....