Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primăria Ciurea demarează lucrările de asfaltare a drumului pietruit din spatele Fortus

Primăria Ciurea demarează lucrările de asfaltare a drumului pietruit din spatele Fortus. În comuna Ciurea, Primăria a demarat lucrările pentru asfaltarea drumului din spatele Fortus, creând astfel o nouă rută rapidă spre Iași. Această inițiativă urmărește să fluidizeze traficul și să reducă congestionarea în zona CUG, oferind șoferilor o alternativă eficientă de acces către municipiul Iași. Drumul actual, care este pietruit, va fi modernizat și asfaltat în totalitate până la sfârșitul acestei toamne, permițând circulația pe o singură bandă de mers pe o distanță de aproximativ 1,4 km.

Primarul comunei, Cătălin Lupu, a subliniat importanța acestui proiect în contextul dezvoltării infrastructurii locale. Menționând că lucrările pe Strada Olarilor sunt în plină desfășurare și se estimează finalizarea lor în lunile septembrie-octombrie. După finalizarea asfaltării, se va crea o conexiune crucială între Iași și Ciurea. Aceasta contribuind la descongestionarea traficului de pe șoseaua Nicolina și DJ 248.

Vezi și: Din iulie încep branșamentele la rețeaua de gaz din Dumbrava și Ciurea.

În paralel cu proiectul principal, autoritățile locale analizează trei variante de conectare. Fiecare având avantaje și cerințe specifice, inclusiv modernizarea infrastructurii existente și exproprieri pentru extindere. Aceste eforturi sunt parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare urbană. Acesta include modernizarea a 23 de alte străzi din Ciurea, finanțate prin Compania Națională de Investiții pentru a totaliza aproximativ 10 kilometri de drumuri îmbunătățite.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...