Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Creștinii cinstesc Sfânta Treime

Creștinii cinstesc Sfânta Treime. De Sfânta Treime, Biserica Ortodoxă prăznuiește solemn Sfântul Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi, conform Penticostarului și Sinaxarului Utreniei din Lunea Cincizecimii. În această zi de sărbătoare, numită și Rusaliile, credincioșii celebrează prezența și lucrarea Duhului Sfânt în viața și misiunea Bisericii.

Potrivit tradiției, în ziua Cincizecimii, Duhul Sfânt s-a coborât asupra Sfinților Apostoli sub forma unor limbi de foc. Acesta semnificând darul spiritual conferit de Dumnezeu. Acest eveniment remarcabil a avut loc în Ierusalim, la scurt timp după Înălțarea Domnului Hristos la ceruri. În conformitate cu făgăduințele Mântuitorului către apostoli cu privire la trimiterea Mângâietorului, Duhul adevărului.

Pogorârea Duhului Sfânt sub forma limbilor de foc a avut un impact profund asupra apostolilor și ucenicilor. Dându-le puterea de a vorbi în limbi străine pentru a propovădui Evanghelia tuturor popoarelor. Acest fenomen miraculos a fost înțeles ca o reconfirmare a unității spirituale și a misiunii universale a Bisericii de a vesti Cuvântul lui Dumnezeu.

Vezi și: Iașul găzduiește o nouă ediție a Festivalului Iei.

Evenimentul de la Cincizecime este privit ca o împlinire a promisiunilor vechiului testament și o răsfrângere a Legii date lui Moise pe muntele Sinai. Duhul Sfânt a fost perceput ca fiind prezent în vuietul viforului și în focul cel mistuitor. Acesta simbolizând puritatea și puterea divină necesare pentru mântuirea oamenilor.

Astfel, sărbătoarea de Rusaliile aduce în lumină nu doar darul și prezența Duhului Sfânt, ci și importanța sa continuă în viața creștinilor, conferindu-le puterea și înțelepciunea necesară pentru a propăvădui credința și a trăi după învățăturile Mântuitorului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

Congres Internațional la USV Iași: Cercetători din...
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 22-24 noiembrie 2024, Palatul Culturii...