Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: 100 de pompieri militari vasluieni la datorie în minivacanța de Rusalii

100 de pompieri militari vasluieni la datorie în minivacanța de Rusalii. În timpul minivacanței de Rusalii, aproape 100 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt“ al județului Vaslui au fost pregătiți să intervină în caz de urgență. Ei au fost mobilizați zilnic pentru a asigura siguranța comunității în fața posibilelor situații critice.

În cadrul măsurilor preventive, Inspecția de Prevenire desfășoară controale la agenții economici și la locațiile temporare cu estimată afluență mare de public. Inspectorii verifică respectarea reglementărilor de

  • securitate la incendiu
  • disponibilitatea mijloacelor de primă intervenție (stingătoare)
  • accesul liber și sigur către căile de evacuare
  • buna funcționare a instalațiilor electrice

Vezi și: Spectacol de Rusalii în Centrul Civic.

Pompierii sunt pregătiți să intervină rapid pentru a proteja viețile, bunurile și mediul înconjurător. Ei dispun de 16 autospeciale echipate cu apă și spumă, inclusiv șase cu capacități de descarcerare, două autospeciale pentru intervenții la înălțime, cinci ambulanțe SMURD pentru prim ajutor, o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transportul personalului și a victimelor multiple, două autospeciale pentru descarcerare, 20 de motopompe și patru bărci, trei autospeciale multifuncționale, o autospecială pirotehnică și trei autocamioane pentru transportul echipamentelor de intervenție PSI.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....