Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: ITM consideră că incidentul de la fabrica din Ibăneşti este accident colectiv de muncă

ITM consideră că incidentul de la fabrica din Ibăneşti este accident colectiv de muncă. Incidentul de la fabrica din Ibăneşti, judeţul Botoşani, a fost clasificat de inspectorii ITM drept accident colectiv de muncă, având în vedere că au fost implicate patru persoane. Cercetarea va fi preluată de structura centrală a Inspecţiei Muncii din Bucureşti.

Duminică, administratorul fabricii şi trei muncitori au căzut într-un bazin al staţiei de epurare, care nu fusese niciodată curăţat. Toţi patru au decedat din cauza inhalării gazelor toxice emanate de cantităţile mari de acid sulfuric şi amoniac, prezente în fosa adâncă de şapte metri.

Vezi și: Bicicliștii, verificați de către polițiști.

Se va investiga de ce erau prezente aceste gaze în bazin şi dacă normele de siguranţă au fost respectate. În paralel, se desfăşoară cercetări penale pentru infracţiuni legate de securitatea în muncă şi ucidere din culpă. Acesta este cel mai grav accident de muncă din Botoşani din ultimii ani. În 2000, şapte angajaţi au murit într-o explozie produsă într-o mină.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....