Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Şedinţa coaliţiei s-a încheiat fără niciun rezultat concret

Şedinţa coaliţiei s-a încheiat fără niciun rezultat concret. Şedinţa de marți a coaliţiei, dedicată stabilirii calendarului pentru alegerile prezidenţiale, s-a încheiat fără un rezultat concret, după câteva ore de negocieri intense. PSD şi PNL au prezentat propuneri diferite pentru organizarea scrutinului, iar după întâlnire, au oferit declaraţii de presă separat.

Social-democraţii susţin organizarea primului tur în luna septembrie, în timp ce liberalii preferă luna noiembrie. PSD a solicitat ministrului liberal de interne, Cătălin Predoiu, să discute intern în PNL şi să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de guvern un act normativ care să stabilească data alegerilor pe 15 sau 29 septembrie.

Senatorul Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al PSD, a declarat:

„Ministrul Predoiu, împreună cu Partidul Naţional Liberal, vor face ceea ce au promis: să avem alegerile în septembrie. Înţeleg situaţia dificilă în care este pus domnul Predoiu de colegii săi, dar fiind un om de cuvânt, cred că vineri această situaţie se va rezolva în direcţia negociată şi votată.”

Vezi și: Crește acciza la carburanți, cresc și prețurile.

În schimb, PNL nu renunţă la ideea de a organiza alegerile prezidenţiale la termen, adică în luna noiembrie. Prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a afirmat: „Înţelegerea avută în luna martie cu PSD nu mai este valabilă. Credem cu tărie că alegerile trebuie organizate la termenul constituţional, în luna noiembrie.”

Rareş Bogdan a adăugat că ministrul de interne se va întoarce joi din Austria şi va analiza împreună cu partidul ce răspuns va da PSD-ului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...