Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Praful saharian a revenit în România

Praful saharian a revenit în România. În această perioadă, România se confruntă din nou cu un fenomen meteorologic neobișnuit: praf saharian adus de vânturile din nordul Africii. Agenția Națională de Meteorologie a emis avertizări pentru jumătatea de vest a țării. Acolo unde se vor observa depuneri de praf în timpul ploilor care sunt prognozate în următoarele zile.

„Începând de la ora 3 dimineața de astăzi și până joi seara la ora 21, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian va fi prezentă deasupra României, în special în regiunile din vestul țării”, transmite ANM într-un comunicat.

Fenomenul este cauzat de circulația predominant sudică a aerului. Acesta care favorizează avansul particulelor de praf dinspre nordul Africii către sud-estul Europei. Praful saharian poate afecta calitatea aerului și poate cauza disconfort respirator. Asta mai ales pentru persoanele cu afecțiuni precum astmul sau alte probleme respiratorii.

Citește și: Registrul Național de Cancer devine realitate.

Specialiștii recomandă cetățenilor să fie precauți în perioada afectată de acest fenomen meteorologic și să limiteze expunerea la aerul exterior, în special în timpul ploilor când particulele de praf pot fi mai concentrate. Este important ca cei afectați să respecte sfaturile medicilor și să evite eforturile fizice intense în această perioadă.

Pentru măsurarea calității aerului, ANM va monitoriza continuu evoluția acestui fenomen și va emite actualizări și avertismente în funcție de schimbările condițiilor meteorologice.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...