Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost eliberat din detenție

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost eliberat din detenție. Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost eliberat din închisoarea de maximă securitate Belmarsh din Marea Britanie, unde era deținut din 2019. Potrivit organizației WikiLeaks, Assange a părăsit închisoarea pe 24 iunie, după o detenție care a durat 1.901 de zile. Eliberarea sa a avut loc după ce Înalta Curte din Londra i-a acordat cauțiune. Ulterior, Assange s-a îmbarcat pe aeroportul Stansted și a plecat din Marea Britanie cu un avion.

În paralel, WikiLeaks a confirmat că există informații de la o instanță americană privind un acord de recunoaștere parțială a vinovăției între Assange și procurorii americani. Cu toate acestea, acest acord nu a fost încă finalizat oficial, potrivit declarațiilor organizației.

Conform documentului publicat de Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Insulele Mariane de Nord, Assange ar putea pleda parțial vinovat în cadrul unui aranjament legal. Această înțelegere ar putea permite eliberarea sa după cinci ani de detenție, conform informațiilor obținute de NBC.

Citește și Cardul de sănătate pe telefon

Următoarea audiere în care Assange ar putea să declare parțial vinovăția va avea loc pe 26 iunie. Asta la o instanță din Saipan, la ora locală 9:00 dimineața.

Julian Assange a fost transferat în închisoarea Belmarsh în 2019. Asta după ce a fost expulzat de la ambasada Ecuadorului din Londra. Statele Unite au solicitat extrădarea sa pentru acuzații legate de dezvăluirea unor informații clasificate, caz considerat unul dintre cele mai mari din istoria americană în acest sens.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...