Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Starlink Mini este noul dispozitiv revoluționar care asigură acces la internet în orice loc de pe glob

Starlink Mini este noul dispozitiv revoluționar care asigură acces la internet în orice loc de pe glob. Serviciul Starlink, dezvoltat de SpaceX, aduce internet din spațiu în peste 75 de țări. Accesibil acum și pentru turiștii care îl pot transporta în rucsacuri. Inovația recentă, Starlink Mini, este o soluție compactă cu alimentare prin curent continuu. Acesta având dimensiunea unui laptop și include un router Wi-Fi integrat în antenă. Cu un consum redus de energie în comparație cu alte terminale Starlink, acest dispozitiv oferă viteze de peste 100 Mbps.

Elon Musk, CEO al SpaceX, a subliniat impactul semnificativ al acestui produs, anticipând că va „schimba lumea”. Instalarea este rapidă, durând mai puțin de cinci minute, iar Starlink Mini cântărește doar 1,1 kilograme, fiind rezistent la praf, ploaie și scurte imersiuni în apă.

Vezi și: Papucino – locul unde papucii tăi sunt alintați.

Kitul Starlink Mini costă 599 de dolari în SUA, la care se adaugă un abonament lunar. Prețurile pot varia în funcție de regiune, fiind mai mari în locațiile cu utilizare intensă a internetului, cum ar fi SUA, unde cererea mare presează rețeaua prin satelit și limitează disponibilitatea kiturilor. În alte regiuni, cum ar fi America de Sud, prețul poate fi de aproximativ 200 de dolari. Compania își propune să reducă costurile Starlink în întreaga lume, facilitând accesul la conectivitate pentru zonele în care acest lucru a fost anterior inaccesibil sau inexistent.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...