Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Lege: Comercianții pot să solicite buletinul înainte de vânzarea de energizante, tutun sau alcool

Comercianții pot să solicite buletinul înainte de vânzarea de energizante, tutun sau alcool. Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional legea care permite comercianților să solicite buletinul persoanelor care doresc să cumpere energizante, țigări sau alcool. Aceasta prevede că comercianții nu au dreptul să vândă aceste produse minorilor. Aceștia sunt obligați să verifice vârsta acestora înainte de a permite achiziția. Legea a fost votată cu 247 de voturi ”pentru”.

Conform noilor reglementări, membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale sunt obligați să verifice actele de identitate ale consumatorilor pentru a confirma împlinirea vârstei de 18 ani. În caz contrar, aceștia pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 10.000 lei și 30.000 lei.

Citește și Atenție, șoferi! O stradă din Iași va fi închisă circulației rutiere

Legea reglementează, de asemenea, interdicția de a comercializa băuturi energizante care conțin combinații variate de carbohidrați, vitamine, minerale și alte substanțe stimulante în incinta instituțiilor de învățământ, sănătate sau destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, conform expunerii de motive a actului normativ.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!