Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Absolvenții de gimnaziu susțin examenul de matematică

Absolvenții de gimnaziu susțin examenul de matematică. Absolvenții claselor a VIII-a susțin astăzi proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației. Vineri, absolvenții de gimnaziu din partea minorităților naționale vor susține proba de limba și literatura maternă. Prima probă, la Limba și literatura română, a avut loc marți.

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, peste 160.400 de elevi de clasa a VIII-a s-au înscris pentru examen, care va avea loc în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen. Elevii pot intra în sălile de examen între orele 8:00 și 8:30, având nevoie de un act de identitate și instrumente de scris adecvate. Probele încep la ora 9:00, iar durata de rezolvare a subiectelor este de 120 de minute.

Vezi și: Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu înscrişi pentru examen.

Ministerul Educației interzice introducerea în sălile de examen a materialelor ajutătoare și a dispozitivelor electronice. Elevii trebuie să lase obiectele personale în sala de depozitare stabilită de comisia de examen; refuzul de a face acest lucru duce la neacceptarea în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie, iar contestațiile pot fi depuse pe 3 și 4 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie, anonimizat, prin coduri individuale. Media de admitere la liceu se calculează ca media aritmetică a notelor obținute la Evaluarea Națională. Linia TELVERDE 0800801100 este disponibilă pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități. Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro în fiecare zi de examen, de la ora 15:00.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

octombrie 25, 2024

Elevii din România încep vacanța de toamnă...

octombrie 24, 2024

Investiții majore în Portul Constanța: proiect feroviar...