Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Lipsă acută de medici radiologi

Lipsă acută de medici radiologi. Spitalul Județean de Urgență Botoșani se confruntă cu o gravă penurie de medici radiologi, ceea ce perturbă funcționarea în toate departamentele. Situația s-a agravat după ce unul dintre cei trei medici rămași va demisiona după 10 iulie.

Conducerea spitalului a cerut intervenția Ministerului Sănătății, anticipând o situație și mai dificilă în viitorul apropiat. În prezent, doar doi medici radiologi sunt disponibili pentru a deservi peste 1.500 de pacienți. Unul lucrează în pediatrie și ceilalți doi în principala unitate de radiologie, într-o singură tură. Lipsa personalului medical afectează continuu capacitatea spitalului de a asigura o gardă eficientă.

Vezi și: 5% dintre elevii înscrişi au absentat la prima probă scrisă a Evaluării Naţionale.

Dr. Ștefan Bercea, director medical, a explicat că din cele 12 poziții disponibile pentru medici, doar trei sunt ocupate. Doar doi dintre aceștia sunt calificați pentru a efectua examenele imagistice. Prioritatea este acordată cazurilor de urgență, dar absența investigațiilor radiologice precise complică diagnosticarea corespunzătoare, impunând transferuri de pacienți grav bolnavi către alte spitale.

Cu demisia unui medic efectivă de la 10 iulie și lipsa oricăror candidați pentru cele două posturi scoase la concurs, spitalul a solicitat sprijinul Ministerului Sănătății. Au propus includerea telemedicinii pentru a acoperi nevoia de servicii de gardă în radiologie, o soluție deja adoptată în alte spitale din România care se confruntă cu aceeași lipsă de specialiști.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Deși au fost recalculate în septembrie, pensile...

octombrie 25, 2024

Vestea sosirii microbuzelor electrice este un pas...

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...