Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Liderii coaliției PSD-PNL nu au reușit să se pună de acord asupra datei alegerilor prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, dacă PNL insistă ca alegerile prezidențiale să fie organizate în noiembrie, nu va mai fi nevoie de o nouă ședință a coaliției de guvernare. Ciolacu a acuzat liberalii că nu și-au respectat angajamentele. Acesta a subliniat că, în cazul în care calendarul stabilit nu va fi respectat, va consulta toate partidele politice pentru a stabili data alegerilor prezidențiale.

Citește și Ateneul Național din Iași prezintă premiera spectacolului de teatru „Fluturi, fluturi…”, cu Maia Morgenstern și Marius Manole

Premierul a subliniat că trebuie să adopte o abordare deschisă. El va discuta cu toate formațiunile politice pentru a organiza alegerile conform unui calendar anunțat anterior. Până acum, liderii coaliției PSD-PNL nu au ajuns la un acord privind data alegerilor prezidențiale.

Social-democrații doresc ca scrutinul să aibă loc în septembrie. Aceștia i-au solicitat ministrului de interne, Cătălin Predoiu, să prezinte astăzi un act normativ în ședința de guvern în acest sens.

Vezi și: Extrema dreaptă din Franţa a câştigat primul tur al alegerilor legislative anticipate.

Ciolacu a menționat că este important ca toate partidele să aibă claritate și predictibilitate în organizarea alegerilor. Toate acestea pentru a asigura o competiție electorală corectă.

El a reiterat că, în calitate de prim-ministru, este responsabil să mențină dialogul și transparența în procesul de stabilire a datei alegerilor, pentru a reflecta voința întregului spectru politic din România.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...