Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Guvernul lucrează la implementarea sistemului „credit fiscal”

Guvernul intenționează să implementeze sistemul „credit fiscal” pentru a combate evaziunea fiscală în:

  • sectoarele ca service-urile auto,
  • saloanele de înfrumusețare
  • magazinele de cartier.

Potrivit anunțului făcut de ministrul Finanțelor, românii care solicită bon fiscal la achiziții ar putea beneficia de reduceri la taxe și impozite sau chiar de rambursări în bani.

Vezi și: TUIASI pune la dispoziție 6.200 de locuri pentru admiterea de vară

De exemplu, pentru o achiziție de 5.000 de lei, ar putea primi înapoi 500 de lei. Acest sistem, denumit și credit fiscal, este în curs de pregătire la Ministerul Finanțelor. Acesta ar permite contribuabililor persoane fizice să beneficieze de deducții pentru bonurile fiscale din sectoarele cu risc fiscal ridicat.

Majoritatea veniturilor nedeclarate provin din servicii precum service-uri auto și saloane de înfrumusețare, dar și din industria alimentară, agricultură și comerț. Pentru a putea beneficia de aceste reduceri, persoanele fizice trebuie să se înregistreze în Spațiul Privat Virtual de la ANAF și să ceară bon fiscal la fiecare achiziție.

Citește și: Registrul Național de Cancer devine realitate.

„Dacă ai solicitat bon fiscal la un service auto care ți-a costat 500 de lei, acesta va conține codul tău numeric personal și va fi înregistrat în sistemul nostru fiscal, adunând toate cheltuielile efectuate în aceste domenii de servicii”, explică ministrul Marcel Boloș.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!