Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Fondurile europene l-au ajutat pe un tânăr student al USV Iași să-și dezvolte ferma din comuna Gorban

Fondurile europene l-au ajutat pe un tânăr student al USV Iași să-și dezvolte ferma din comuna Gorban.

George Ionel Tănasă, un tânăr de numai 21 de ani, s-a angajat în domeniul agriculturii pentru că părinții săi sunt fermieri. Cu sprijinul fondurilor europene obținute de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), el a extins afacerea familiei. În prezent, George este și student la Facultatea de Agricultură USV Iași, colaborând cu părinții săi pentru a exploata 500 de hectare de teren agricol în comunele Răducăneni și Gorban din județul Iași.

George a povestit că părinții săi au început să se ocupe de agricultură în anul 2009, după ce au investit banii munciți în Italia.

„Eu am 100 de hectare de teren agricol, părinții mei au 400 de hectare. Ei au început să se ocupe de agricultură după ce s-au întors din Italia. A început să îmi placă ce făceau ei, am învățat ușor-ușor ce e agricultura, iar asta m-a determinat să aleg studiile la această Facultate. Nu este ușor să faci agricultură, e multă muncă, stres, datorii la bănci, dar am reușit de fiecare dată să găsim soluții. Acum vrem să facem un sistem de irigații performant pentru că avem noroc cu sursa de apă de la Jijia și Prut”, a povestit studentul din Iași.

Proiect depus pentru accesarea dondurilor europene din submăsura 6.1 – instalarea tinerilor fermieri

La scurt timp după ce l-a depus, a primit primii bani de la AFIR.

Citește și Cinci posturi vacante la Aeroportul Iași. Când va avea loc concursul

„Am depus proiectul pentru fonduri europene când aveam 18 ani, în 2020. Eram trei foarte tineri fermieri care am depus proiectele și am câștigat banii. Proiectul a fost aprobat și am primit o parte din sumă la scurt timp după selectarea proiectului. În această perioadă trebuie să primim și restul banilor. Proiectul este 50.000 de euro. Aveam nevoie de banii europeni ca să îmi cumpăr un tractor mai bun și am găsit ceea ce aveam nevoie. Vreau să depun proiect anul acesta, pe măsura 4.1, pentru dezvoltarea fermei. Vreau să iau mai mulți bani de la UE”, a completat George Ionel Tănasă.

(VIDEO: Facultatea de Agricultură USV Iași)

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...