Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Riscuri crescute în privința pachetelor turistice false

Riscuri crescute în privința pachetelor turistice false. În sezonul vacanțelor, riscul înșelăciunilor cu pachete turistice false atrage atenția operatorilor autorizați. Aceștia sfătuiesc cu tărie potențialii călători să fie extrem de precauți înainte de a alege și achiziționa un pachet turistic.

Recomandările includ citirea cu atenție a tuturor clauzelor contractuale înainte de semnare și efectuarea plății, pentru a evita agențiile neautorizate și ofertele cu prețuri mult prea tentante pentru a fi credibile.

Vezi și: TUIASI pune la dispoziție 6.200 de locuri pentru admiterea de vară

Agențiile autorizate de turism și comisarii de protecția consumatorilor îi atenționează pe consumatori să fie vigilenți și să evite agențiile care nu sunt acreditate oficial sau care promovează oferte cu prețuri mult sub media pieței, ceea ce ar putea indica o posibilă înșelăciune.

Vezi și: Suceava: 5,5 milioane de euro pentru construcția Casei de Cultură în campusul USV

Expertul în turism, Corina Gliguță

Subliniază că ofertele care par prea bune pentru a fi reale, cum ar fi tarife extrem de scăzute comparativ cu altele similare, ar trebui tratate cu mare prudență. Site-urile care nu sunt gestionate de agenții de turism pot oferi informații neactualizate sau chiar false.

În plus, Corina Gliguță recomandă tuturor călătorilor să achiziționeze un pachet de asigurare

Aceasta trebuie să includă protecție pentru anularea călătoriei (storno) și asistență medicală. Asigurarea storno acoperă riscul ca o călătorie să fie anulată din motive imprevizibile. În același timp asigurarea medicală poate proteja împotriva costurilor medicale neprevăzute în timpul vacanței.

Vezi și: Suceava: 9 milioane de euro pentru modernizarea aducțiunilor de apă.

Operatorii autorizați de turism subliniază importanța de a citi toate detaliile contractuale înainte de a face o achiziție și de a plăti pentru un pachet turistic. Este esențial ca potențialii călători să se asigure că înțeleg pe deplin condițiile și clauzele implicate înainte de a lua o decizie finală.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii din România încep vacanța de toamnă...

octombrie 24, 2024

Investiții majore în Portul Constanța: proiect feroviar...