Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Echipa de robotică CyLiis de la Liceul de Informatică a devenit Campioană Mondială la competiția din SUA

Echipa de robotică CyLiis de la Liceul de Informatică a devenit Campioană Mondială la competiția din SUA.

Elevii din Iaşi au obţinut din nou locul întâi la un prestigios concurs de robotică la nivel global. Echipa CyLiis de la Liceul de Informatică din Iaşi s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la a VIII-a ediţie a Competiţiei Internaţionale de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI), desfăşurat la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory din Laurel (SUA).

„Echipa noastră a jucat cu multă dedicare şi pasiune primele cinci meciuri de calificare ale competiţiei. Au fost nişte meciuri interesante şi palpitante, iar rezultatele au ştiut să ne surprindă de fiecare dată. Mulţumim tuturor susţinătorilor care cred în noi! Mulţumim sponsorilor pentru tot ajutorul”, au transmis cei de la CyLiis.

„Echipa de robotică CyLiis s-a dezvoltat continuu. Aceasta a integrat în fiecare an experiențele de învățare din fiecare competiție și feedback-ul specialiștilor dedicați dezvoltării roboticii în școli.

Echipele Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, participante la competiția mondială MTI, CyLiis și Peppers sunt mentorate de profesorul Mirela Țibu și absolvenți LIIS, dintre aceștia, Cătălin Puricoi a și însoțit elevii acum la competiția Maryland Tech Invitational 2024″, a spus Adina Romanescu, directoarea Liceului de Informatică.

Elevii de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, din clasa Ro2D2, au urcat și ei pe aceeași treaptă a podiumului.

Cele două echipe au reuşit să îi surclaseze pe ceilalţi 38 de competitori selecţionaţi în prealabil din 127 de echipe. 

Citește și Peste 1100 locuri pentru admiterea la USV Iași

La competiţia de la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory au mai participat şi elevii de la clubul Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...