Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Jandarmii au salvat viața unei fetițe care a căzut în râul Tazlău

Bacău: Jandarmii au salvat viața unei fetițe care a căzut în râul Tazlău. Doi jandarmi au salvat viața unei fetițe de un an și șase luni care a căzut în râul Tazlău, în municipiul Onești, conform Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Bacău.

Fetița era inconștientă când a fost găsită, iar cei doi jandarmi au început imediat manevrele de resuscitare. „Fetița s-a înecat după ce a căzut cu mama și ceilalți frați în râul Tazlău. Mama a încercat să-i salveze pe ceilalți copii, dar a alunecat și a căzut cu cea mică în apă. Au reușit să iasă. Dar fetița nu mai respira”, a explicat sergentul major Alexandra Dănculea, purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău.

Citește și: Bacău: Braconajul ”pedepsit” de jandarmi

Cei doi jandarmi au resuscitat fetița până când aceasta a început să respire singură. „Nu voiam să o pierd! Avea momente când părea că își revine, alteori părea că o pierdem. Dar nu am renunțat și i-am aplicat manevre de resuscitare până când am readus-o la viață. E greu să ai în fața ochilor un suflet mic care dă să se stingă”, a relatat plutonierul adjutant Florin Sfârlog, unul dintre cei doi jandarmi.

„M-au încercat o mie de gânduri, având și eu acasă doi copii. Îmi doream din tot sufletul să o salvăm și să o facem să respire, dar trebuia și să o calmăm pe mama, care era foarte panicată. Nu putem descrie în cuvinte ce sentimente ne-au încercat. Dar cea mai mare bucurie este că fetița a trecut peste momentele grele și este în afara oricărui pericol”, a adăugat sergentul major Cătălin Balmuș.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...