Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Amplasamentul noului stadion a fost confirmat

Amplasamentul noului stadion a fost confirmat. Noul stadion va fi construit pe șesul Bahlui, în apropierea complexului ERA din Iași. Primăria a alocat un teren în cadrul unei parcele de 45 de hectare, cunoscută locuitorilor din Iași pentru organizarea uneia dintre edițiile festivalului „Afterhills”, conform „Ziarul de Iași”. Această parcelă face parte dintr-un lot de cinci parcele câștigate de Primăria Iași într-un proces cu Primăria Miroslava, și municipalitatea deține în total peste 110 hectare în zona șesului Bahlui – Cicoarei.

Un aspect semnificativ este construcția drumului de pe latura estică a amplasamentului stadionului. Care va fi realizat de investitorul Prime Kapital, în cadrul complexului ERA. Un protocol în acest sens este în curs de semnare, însă drumul va fi configurat cu doar două benzi de circulație (una pe sens). În prezent, singura conexiune cu drumul european de la amplasament este prin infrastructura deja existentă lângă complexul ERA.

Citește și: Din rațiuni de securitate, noul stadion din Iași va fi construit lângă Era Park

Pe latura sudică, amplasamentul stadionului coincide cu traseul variantei ocolitoare de trafic ușor Uricani – Cicoarei. Proiect aflat în faza finală de avizare a studiului de fezabilitate. Această centură „ușoară” va facilita accesul din zonele Dacia, Alexandru, Galata, Mircea și Nicolina către stadion.

Drumul Uricani – Cicoarei, în partea vestică, va oferi acces către varianta de trafic greu și, ulterior, spre rețeaua europeană, cu ieșire în zona Metro. Construcția are estimată o investiție de aproximativ 80 de milioane de euro. Și ar urma să fie finalizată în următorii patru ani.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...