Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Permis de conducere fals descoperit la Sculeni

Polițiștii de frontieră din Iași au descoperit un permis de conducere fals la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni. Incidentul s-a petrecut recent. Acesta a implicat un bărbat cu dublă cetățenie. Acesta avea asupra sa un document ce părea a fi emis de autoritățile din Republica Moldova. Totodată acest document s-a dovedit a fi contrafăcut.

Autoturismul înmatriculat în Republica Moldova a fost tras pe dreapta de polițiștii de frontieră, fiind condus de un bărbat care pretindea că este cetățean canadian și moldovean.

Acesta a afirmat că și-a uitat permisul de conducere acasă, însă polițiștii au suspectat imediat povestea și au început verificările. În urma controlului amănunțit asupra vehiculului și persoanei, bărbatul de 47 de ani a fost găsit în posesia unui permis de conducere fals.

Citește și Botoșani. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă şi-a dat demisia din funcție

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care a fost descoperit asupra bărbatului, ascuns, un permis de conducere similar celor emise de autoritățile din Republica Moldova,” a declarat comisarul-șef de poliție Denis Lazăr din cadrul ITPF Iași, într-un comunicat de presă.

Polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui permis autentic, fiind astfel considerat fals. În consecință, aceștia efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...