Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Pompierii au intervenit în urma furtunii puternice de ieri

Marți după-amiază, orașul Suceava și localitățile din împrejurimi au fost puternic afectate de o furtună deosebit de intensă, care a cauzat căderi de copaci și inundații în mai multe zone, inclusiv pe străzi, în curți și subsoluri. Pompierii de la ISU Suceava, sprijiniți de lucrătorii SVSU, au intervenit în localitățile Suceava, Gura Humorului, Capu Câmpului, Plopeni, Moara, Șcheia și Mălini pentru a gestiona situațiile de urgență.

În Moara, pompierii au fost solicitați să evacueze apa acumulată în curțile mai multor case

Subsolurile și garajele au fost inundate. În fața Gării Burdujeni din Suceava s-a format un lac imens din cauza cantităților mari de apă, iar pe mai multe străzi din oraș circulația a fost dificilă din cauza apei acumulate pe carosabil. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a furnizat un bilanț al intervențiilor pompierilor în urma fenomenelor meteorologice periculoase.

Citește și: Un nou indicator rutier pe drumurile din România.

În Gura Humorului, au fost intervenții pentru îndepărtarea materialelor de construcție distruse și evacuarea apei din curți. La Capu Codrului și Salcea, pompierii au acționat pentru acoperișuri luate de vânt și alte pagube. La Plopeni, a fost necesară intervenția pentru tăierea unui arbore căzut peste un autoturism și pentru evacuarea apei din beciuri.

În comuna Moara, au avut loc șase misiuni separate de evacuare a apei din subsoluri și curți.

În Suceava, au fost patru misiuni de evacuare a apei dintr-un:

  • garaj,
  • un subsol,
  • o curte
  • din parcarea Gării Suceava Nord (Burdujeni).

Misiunile au fost susținute de 12 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și aproximativ 60 de pompieri.

Fenomenele meteorologice severe au determinat emiterea unei avertizări COD ROȘU pentru vijelii, grindină și averse torențiale, cu cantități de apă în unele locuri depășind 50 l/mp și rapoarte de grindină de mari dimensiuni.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...