Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Iată cum poți afla rezultatele Evaluării Naționale recent afișate

Astăzi este o zi crucială pentru absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională, deoarece au fost afișate rezultatele examenului. Potrivit edupedu.ro, elevii au la dispoziție două zile pentru a depune contestații, iar rezultatele vor fi analizate miercuri de către ministrul Educației, Ligia Deca, într-o conferință de presă dedicată prezentării rezultatelor Evaluării Naționale a acestui an.

Pentru a afla notele obținute la Evaluarea Națională 2024, elevii trebuie să urmeze câțiva pași simpli. În primul rând, ei trebuie să acceseze platforma oficială a Ministerului Educației, evaluare.edu.ro. Aici, vor introduce codul unic primit la examenul de limba română și vor selecta județul în care au susținut examenul.

Pe platformă, elevii vor putea verifica notele obținute la fiecare probă în parte și media generală obținută. Contestările pot fi depuse la centrele de examen sau transmise electronic în zilele de 3 și 4 iulie, respectându-se anumite intervale orare pentru fiecare zi.

Citește și: Un nou indicator rutier pe drumurile din România.

Elevii care depun contestații trebuie să completeze o declarație-tip și să o semneze, menționând că sunt conștienți că nota lor inițială poate fi modificată în urma soluționării contestației. Documentele trebuie semnate și de părinți sau de reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate marți, 9 iulie. Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat prin coduri individuale. Acestea au rolul de a înlocui numele și prenumele elevilor, în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Evaluarea Națională 2024 a fost susținută de peste 160.400 de absolvenți, în 3.392 de unități de învățământ sau centre de examen. Această medie va fi utilizată pentru admiterea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial.

Verifică AICI nota: http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteC.aspx

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii din România încep vacanța de toamnă...

octombrie 24, 2024

Investiții majore în Portul Constanța: proiect feroviar...