Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Focar de rujeolă la Moțca. Un bebeluș în vârstă de opt luni a decedat după ce s-a infectat de la mama sa cu această boală

Focar de rujeolă la Moțca. Un bebeluș în vârstă de opt luni a decedat după ce s-a infectat de la mama sa cu această boală.

Autoritățile locale din Iași monitorizează cu atenție focarele de rujeolă din comuna Moțca. Toate acestea după ce un bebeluș de opt luni din zonă, a prezentat complicații provocate de această boală virală.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al DSP, Marius Voinescu:

,, Bebelușul a intrat în contact cu mama și fratele său, ambii prezentând simptome de rujeolă și nevaccinați.”

La nivelul acestei comune, acoperirea vaccinală este foarte mică, având în vedere refuzul populației de a se prezenta la cabinetele medicilor de familie în vederea vaccinării. În acest context, Direcția de Sănătate Publică Iași recomandă ca toate persoanele nevaccinate, desigur, copii și contacții adulți, să se prezinte la medicul de familie pentru imunizare. Mai precizăm faptul că acest trend descendent înregistrat de acoperire vaccinală împotriva rujeolei, boală ce poate fi prevenită, de altfel, prin vaccinare, reprezintă una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică cu care ne confruntăm.

Citește și Au fost stabilite tarife de parcare flexibile și mai multe zone rezervate atât parcării cât și staționării autovehiculelor la Aeroportul Iași

Se efectuează și la nivelul județului Iași o informare cât mai obiectivă a părinților. Această informare are ca scop importanța respectării schemelor naționale de vaccinare. Să nu uităm că vaccinarea protejează atât persoana vaccinată, cât și persoanele din jur„. A declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...