Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Vom avea o nouă Gardă de control

Ministerul Mediului a anunțat ieri cea mai mare reorganizare din ultimii 30 de ani. Se înființează Garda Națională de Mediu, Ape și Păduri, prin reorganizarea Gărzii Naționale de Mediu și a Gărzii Forestiere Naționale.  De asemenea, se înființează Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate, prin comasarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și structurilor teritoriale din subordinea acesteia. Avizele și autorizațiile vor fi obținute dintr-un singur loc. “Crearea unei instituții unice de control va elimina lacunele de competență dintre diversele instituții din subordine”. Susține ministrul Mediului, Mircea Fechet. 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) va crea Garda Națională de Mediu, Ape și Păduri (GNMAP), o instituție unică de control care va elimina lacunele de competență dintre diversele instituții aflate în subordinea ministerului, informează un comunicat remis marți de minister.

Citește și: Numărul de locuri de muncă disponibile atinge un nivel record.

MMAP a pus marți în consultare publică proiectul de ordonanță de urgență privind implementarea unor prevederi din Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung în domeniul:

  • mediului,
  • apelor și pădurilor,
  • precum și pentru modificarea unor acte normative.

Potrivit sursei citate, este cel mai amplu proces de reformă administrativă din domeniul mediului,din ultimii 30 de ani

Astfel, se înființează Garda Națională de Mediu, Ape și Păduri (GNMAP), prin reorganizarea Gărzii Naționale de Mediu și a Gărzii Forestiere Naționale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!