Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: 16 ani de închisoare pentru criminala ce și-a ucis prietena

Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat în cazul crimei de la Mangalia, aducând un verdict final în dosarul Loredanei Atănăsoaie. Tânăra care a ucis-o cu sânge rece pe prietena ei, Alina Ciobanu, a fost condamnată la 16 ani de închisoare.

Pedeapsa de bază pentru crimă este de 13 ani, la care s-au adăugat trei ani pentru alte infracțiuni: utilizarea cardului prietenei sale, furt de pe card și acces ilegal la telefonul victimei.

Din această pedeapsă va fi scăzută perioada petrecută în arest preventiv.

Citește articole similare din Neamț: Fără notă maximă la evaluare.

În primăvara acestui an, Tribunalul Constanța a condamnat-o pe Loredana Atănăsoaie la 12 ani și șase luni de închisoare pentru omor, cu pedepse adiționale pentru infracțiuni conexe:

  • un an și șase luni pentru furt calificat (2000 lei de pe cardul victimei),
  • trei ani pentru operațiuni financiare frauduloase
  • nouă luni pentru acces ilegal la un sistem informatic (a folosit telefonul Alinei pentru a vorbi cu iubitul acesteia).

Tribunalul a contopit aceste pedepse, rezultând o condamnare totală de 15 ani și trei luni de închisoare. Însă Curtea de Apel a admis apelul mamei victimei și a respins contestația inculpatei, modificând pedeapsa totală la 16 ani de închisoare.

Decizia include o pedeapsă de 13 ani pentru omor, plus doi ani pentru furt calificat, trei ani pentru operațiuni financiare frauduloase și un an pentru acces ilegal la sistem informatic.

În hotărârea Curții de Apel se precizează: 

“Aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 13 ani închisoare. La aceasta se va adăuga un spor de 3 ani închisoare. Astfel va urma ca inculpata să execute pedeapsa de 16 ani închisoare.”

De asemenea, Curtea de Apel a menținut suma de 75.000 euro. Această sumă reprezentând daune morale pe care Loredana Atănăsoaie trebuie să le plătească mamei Alinei Ciobanu. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel vor rămâne în sarcina statului, iar inculpata va fi obligată să achite suma de 500 lei pentru cheltuieli judiciare, ca efect al respingerii apelului său.

Astfel, Loredana Atănăsoaie va executa maxim zece ani din pedeapsă. Toate acestea având în vedere calculul unui an de închisoare ca opt luni de detenție, și va putea fi eliberată la vârsta de 29 de ani.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...