Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meteorologii anunță o lună de foc

În perioada următoare, temperaturile în România vor înregistra valori peste mediile obișnuite. Toate acestea potrivit prognozei meteorologilor ANM pentru intervalul 8 iulie – 5 august 2024. Această tendință va fi mai accentuată în sudul țării. În prima săptămână, de la 8 iulie la 15 iulie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pe întreg teritoriul. Exceptând sud-estul țării unde cantitățile de precipitații se vor apropia de normă, iar în zonele montane vor fi deficitare.

În săptămâna următoare, 15 iulie – 22 iulie, temperaturile medii vor continua să fie peste normele specifice intervalului, mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de mediile normale pentru această perioadă în majoritatea țării.

Citește și: Utilizatorii de dispozitive Android sunt expuși unei amenințări majore.

În intervalul 22 iulie – 29 iulie, se prevede că temperatura aerului va fi în continuare mai ridicată decât de obicei. Acestea vor fi în special în sudul țării. Regimul pluviometric va fi apropiat de normal în cea mai mare parte a țării.

În ultima săptămână a perioadei, 29 iulie – 5 august, temperaturile vor fi în continuare peste medii, pe tot teritoriul României, cu accent pe regiunile sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general aproape de normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor. Aceste condiții meteorologice sugerează o perioadă de vară călduroasă și relativ uscată în majoritatea regiunilor României.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!