Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Bârladul va avea PUG în curând

Bârladul va avea PUG în curând. În sfârșit, după aproape cinci ani, Planul Urbanistic General (PUG) al Bârladului a primit aviz de mediu din partea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui. Vestea a fost dată chiar de conducerea APM Vaslui. Aceștia spun că procedura de avizare a început în august 2019. PUG-ul conține direcții principale de acțiune şi măsuri de dezvoltare a Bârladului pentru următorii 10 ani.

PUG-ul Bârladului, la care actuala administrație a început să lucreze încă de la începutul primului mandat al primarului Dumitru Boroș, este gata.

Citește și: În perioada 8 – 26 iulie 2024, Iașul devine capitala tenisului românesc.

Este vorba despre un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului și de dezvoltare a localităților ce compun unitatea teritorial-administrativă de bază. În cazul de față Bârladul.

PUG-urile cuprind analiza, reglementările și regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al unității de bază. Acestea cuprind suprafețe din intravilan și din extravilan. De asemenea stabilesc norme generale, pe baza cărora se elaborează mai apoi în detaliu, la scară mai mică, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) și apoi Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD).

Articolul complet pe:

https://www.monitoruldevaslui.ro/2024/07/planul-urbanistic-general-al-barladului-a-primit-aviz-de-mediu/.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....