Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Antreprenorii și economiștii protestează cerând eliminarea e-TVA

Antreprenorii și economiștii protestează cerând eliminarea e-TVA. Astăzi, contabilii, economiștii și antreprenorii organizează un protest în București pentru a atrage atenția asupra ceea ce ei numesc „teroarea fiscală” și măsurile adoptate de guvern fără consultare publică, cu un impact semnificativ asupra societății. Manifestarea, sub numele de „Fără haos în legislația fiscală”, se desfășoară în Piața Victoriei între 08:30 și 13:00, începând cu un marș către ANAF și Ministerul Finanțelor.

„Într-o țară unde mediul de afaceri ar trebui să fie susținut și încurajat.

Suntem martorii unei realități alarmante:

  • lipsa de transparență și comunicarea deficitară a instituțiilor statului, care par să adopte măsuri pe furiș

Acestea nu consultă și nu țin cont de impactul devastator asupra contribuabililor și afacerilor.

Citește și: Suntem prezenți pe șantiere!

Acesta este contextul în care ne aflăm astăzi, un context în care haosul legislativ și teroarea fiscală devin norma”, transmit reprezentanții Patronatului Antreprenorilor Contabili din România (PACR) într-un comunicat.

Protestul a stârnit susținerea mai multor organizații de specialiști și a generat o petiție intitulată „Fără haos în legislația fiscală! Vrem predictibilitate!”, semnată deja de peste 55.000 de persoane. Printre revendicări se numără eliminarea e-TVA și oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanțe de urgență adoptate fără consultare publică. Organizatorii au anunțat că o delegație a protestatarilor va fi primită la Ministerul Finanțelor pentru a discuta revendicările lor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!