Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Gripa aviară ar putea infecta și oamenii

Gripa aviară ar putea infecta și oamenii. Virusul gripei aviare care s-a răspândit printre vacile din SUA a făcut un pas „periculos” în dobândirea capacității de a infecta oamenii prin respirație, au avertizat cercetătorii citați de Sky News.
Virusul H5N1, care infectează de obicei păsările, a fost confirmat în cel puțin 100 de ferme din 12 state americane. Fragmente inactive ale tulpinii virusului s-au regăsit în laptele pasteurizat de pe rafturile mai multor supermarketuri.

Citește și: Antreprenorii și economiștii protestează cerând eliminarea e-TVA.

Patru oameni care s-au îngrijit de animale s-au infectat până acum, dar simptomele lor sunt ușoare și virusul nu s-a răspândit și la alți oameni. O nouă analiză detaliată realizată de cercetătorii de la Universitatea Wisconsin-Madison din SUA arată că probele de virus prelevate de la vacile infectate sunt capabile să se atașeze de receptorii ce se găsesc în celulele din tractul respirator al omului.
Articolul complet pe:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/gripa-aviara-care-s-a-raspandit-la-vaci-ar-putea-in-curand-sa-infecteze-si-oamenii-noul-virus-este-periculos-si-greu-de-controlat-2854437.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!