Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Decizia de a închide Valea Oltului va genera pierderi semnificative pentru grupul Dacia

Decizia de a închide Valea Oltului va genera pierderi semnificative pentru grupul Dacia. Impactul lucrărilor pe Valea Oltului și podul de la Giurgiu peste Dunăre va afecta transportul a peste 750 de camioane. Dacia estimează pierderi de 50.000 de euro pe săptămână din cauza întârzierilor și a costurilor suplimentare cu combustibilul. Închiderea circulației rutiere pe Valea Oltului timp de o lună, începând cu 8 iulie, se estimează că va aduce pierderi de cel puțin 200.000 de euro pentru companie.

Citește și: Încep lucrările de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar.

În plus, absența unei autostrăzi între Sibiu și Pitești a generat deja pierderi semnificative pentru Dacia și pentru industria auto românească în ansamblu, conform Business Magazin.

Compania Dacia nu a fost consultată în legătură cu perioada lucrărilor. Aceasta estimează că 600 de camioane pe săptămână vor fi afectate pe Valea Oltului. Toate acestea alături de alte 150 care vor întârzia din cauza lucrărilor de la podul Giurgiu. Mihai Bordeanu, director general al Dacia Brand South Eastern Europe & Country Head România, a subliniat că aceste măsuri legislative au un impact foarte mare. Acestea sunt implementate fără consultare prealabilă. Totodată, acestea afectează nu doar România, ci și alte piețe europene, inclusiv industria auto franceză.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!