Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Încep înscrierile pentru adminterea la USV

Încep înscrierile pentru adminterea la USV. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a demarat procesul de admitere pentru ciclurile de studii de licență, masterat și doctorat, începând cu data de 11 iulie. Candidații pot depune dosarele de înscriere până pe 18 iulie pentru specializările cu probe de admitere, respectiv până pe 19 iulie pentru cele unde admiterea se face pe baza mediilor, excluzând zilele de 13 și 14 iulie.

USV pune la dispoziție un număr record de 3.060 de locuri bugetate, distribuite pe aproape 100 de programe de licență și masterat, 13 domenii de doctorat și 12 specializări pentru formare continuă. Printre acestea, 1.565 de locuri bugetate sunt disponibile la ciclul de licență, inclusiv 42 pentru absolvenți din mediul rural, 22 pentru cei din sistemul de protecție socială sau cu dizabilități, și 15 locuri pentru candidații de etnie rromă.

De asemenea, 460 de locuri bugetate cu bursă sunt dedicate candidaților români. De asemenea au fost 450 pentru studii la distanță. Pentru absolvenții de facultate interesati de o a doua specializare, sunt disponibile 300 de locuri pentru conversie profesională.

Vezi și: Neamț: Puncte de prim-ajutor în timpul caniculei.

Candidații cu media minimă de 9,00 la bacalaureat vor primi o tabletă cu stilou digital.

De asemenea, peste 30% dintre studenți vor beneficia de burse lunare între 900 și 1800 lei.

Procesul de înscriere se poate realiza atât în campusul USV, cât și online. Candidații din afara României pot opta să se înscrie la centre special organizate în Chișinău, Sîngerei și Edineț din Republica Moldova, precum și la Horbova în Ucraina. Etnicii români admitți pot obține burse în lei în funcție de media de admitere.

Pentru confirmarea locului, candidații admisi trebuie să se înmatriculeze până pe 29 iulie, ora 16:00. Detalii suplimentare despre procesul de admitere pot fi consultate pe pagina https://admitere.usv.ro/.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...