Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Noul Cod rutier modificat de Guvern. Care sunt schimbările

Noul Cod rutier modificat de Guvern. Care sunt schimbările.

Guvernul va aduce o nouă modificare Codului rutier pentru a impune obligativitatea Institutului de Medicină Legală de a furniza un răspuns în termen de maxim 72 de ore șoferilor ale căror permise de conducere au fost suspendate sub acuzația de consum de droguri, după ce au fost supuși unui test rapid în trafic de către polițiști.

În cazul în care rezultatul testelor biologice efectuate după trei zile este confirmat ca fiind pozitiv, se va întocmi un dosar penal pentru conducere sub influenţa substanțelor interzise.

Conform declarațiilor lui Marcel Ciolacu, Banca Mondială va acorda aproximativ 40 de milioane de euro pentru implementarea unui program ce vizează deschiderea unor centre dotate cu echipamente performante destinate analizei testelor antidrog în întreaga țară.

Citește și Neamț. A fost modernizată Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă

„Cred că-i rostul Ministerului de Interne şi Ministerului Justiţiei să găsească o soluţie. Eu voi veni cu o modificare, aşa cum am anunţat-o, la ordonanţă, ca în maximum 72 de ore să fie răspunsul dat de la IML şi în cazul în care statul român nu se încadrează, va restitui după această perioadă permisul, urmând după analizele finale şi după rezultat să pună în aplicare legea”, a spus Marcel Ciolacu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!